Over Bob

Een ruime en lange paardenervaring die begonnen is als 8-jarige met voltige en jumping als beginperiode waar we geleerd hebben om “samen” te werken om iets te bekomen! Later, als professioneel, werk ik al jaren in het actief omvormen van de mensen op de werkvloer in de industrie.

De echte doorbraak met de paarden is er gekomen omdat ik de “traditionele” paardenaanpak in twijfel begon te trekken. Op deze weg heb ik grootmeesters leren kennen en heb ik hun methodes nauwlettend geanalyseerd.

Mijn kennis als actieve industriële “personen”-coach en mijn jarenlange ervaringen als meester / Sensei in de gevechtskunsten, hebben mij toegelaten een nauwkeurige analyse van het gedrag van “de mens” en “de paarden” te maken. Mijn ervaringen als human coach heb ik erbij gevoegd, laten rijpen en dit dan ook beginnen toe te passen, met succes, op de leerlingen en op de paarden van gelijk welk ras of type.

The missing link

Waar een wil is… is een weg

Een belangrijke schakel, om niet te zeggen de belangrijkste schakel, in de omgang met de paarden is de “mens” zelf. Door de praktijkervaringen kan ik uit elke leerling de nodige energie halen om zichzelf terug in balans te brengen en hem te leren zijn energie te doseren naar de paarden toe, deze non-verbale wereld is tenslotte de wereld van onze paarden.

De leerlingen zeggen dikwijls “je paard is de spiegel van je ziel”, wel…aan de leerling wordt geleerd dit niet alleen te zeggen maar… er te willen aan werken om dan samen hun blanco spiegelbeeld in te kleuren! Elke mens heeft deze innerlijke verborgen kracht in zich en met de gepaste aanpak wordt die kracht stap voor stap losgemaakt totdat de leerling deze zelf kan regelen. Deze ontbrekende schakel komt binnen handbereik… Met plezier kijk ik ernaar uit je dit te leren!….

Plain indian horse training

Je mag gerust aannemen dat het paard beïnvloedt wordt door twee soorten energieën die het gedrag en de prestaties drastisch gaan bepalen! Enerzijds de overlevingsinstincten gekoppeld aan zijn natuurlijke eisen en anderzijds de technische bagage die wij, de mensen bijbrengen. Het is van zéér groot belang te willen verstaan en te begrijpen dat een paard 24 op 24 aan al zijn natuurlijke, essentiële overlevingsreferenties denkt!
Voor een paard op stal is het dus van zéér groot belang een gepaste harmonie te vinden die samensmelt met ons gedrag zodanig dat we sereen en vol vertrouwen in de gratie van ons paard vallen en voor hem een correcte leider zijn! Of althans er naartoe kunnen groeien. Het leiderschap neem je niet! Het leiderschap wordt door je paard gegeven! Met de gepaste attitude gaat je paard dit instinctief geven….. zelfs binnen de paar tellen! The Missing Link helpt je voorruit…

The missing link